Testledare

Meriterande kompetenser

Erfarenhet av att jobba som Scrum Master. Certifiering inom yrkesrollen (främst ISTQB), erfarenhet av IMB BPM, test av webbapplikationer och utveckling av automattester.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen är du en lagspelare med fokus på leverans och kvalitet som gärna tar initiativ och delar med dig av dina kunskaper. Du är självgående och gillar att arbeta under stor frihet med utrymme för att utveckla både produkt och medarbetare. Du är serviceintriktad och kundoriterad med ambition att förbättra både teknik och processer där din roll värderas högt och verkligen gör skilland. Du kan snabbt sätta dig in i olika verksamheter och fånga upp vad det handlar om.

Som person är du utåtriktad, kommunikativ, strukturerad och ständigt nyfiken på nya tekniker.

Din bakgrund

  • Några års erfarenhet av test (t.ex. systemtest, regressionstest, prestanda- eller kapacitetstester) och därmed olika testmetoder och testmodeller
  • Dokumenterad erfarenhet som systemutvecklare och/eller kravfångare
  • Du har arbetat agilt (erfarenhet som Scrum Master är meriterande)
  • All relevant certifiering är meriterande (främst ISTQB), liksom erfarenhet av IMB BPM, test av webbapplikationer och utveckling av automattester
  • God svenska i tal och skrift

 

Arbetsbeskrivning

Som testare arbetar du som konsult hos våra kunder. Du ingår i agila test-team där du bidrar med bredd eller spetskompetens inom testområdet. Du planerar och utför tester, tar fram testfall och verifierar resultat och funktioner, dokumenterar och skriver felrapporter och utvärderingar. Projekten varierar i storlek och du arbetar både med utvecklingsprojekt och förvaltning.

Utöver test arbetar du verksamhetsnära med kravfångst och samarbetar med projektmedlemmar inom olika områden för att säkerställa bästa möjliga leverans, funktionalitet och kvalitet.

Arbetsort: Göteborg